Materiale de Constructii: Str. Viitorului 48
Ofertele speciale ale zilei de azi: PLASA SUDATA 6MM ECO FIER CTC=132 lei      /     VATA MINERALA BAZALTICA TERMOSISTEM RAVATHERM 10CM RAVATHERM=73 lei      /     CARAMIDA PTH 11,5 500X115X238 WIENERBERGER=7.80 lei      /     CARAMIDA LEIER THERM 29/24 USOR (BRIKSTON GV USOR 290/238) LEIER=5.67 lei      /     CARAMIDA DUROTHERM 290X240X238 E SOCERAM=7.92 lei      /     CARAMIDA MACOTERM 290X240X238 MACOFIL=6.50 lei      /     MULTIBAT ROMCIM=31 lei      /     POLISTIREN EXTRUDAT RUGOS CU FALT 1250X600MM (5,10 CM) ECOSTIR=134 lei      /     SAPA AUTONIVELANTA CN 68 CERESIT=49.50 lei      /                       Puteti alege produsele urmatorilor FURNIZORI de Materiale de Constructii: ADEPLAST   /   AUSTROTHERM   /   BAUCEM   /   BAUMIT   /   BRIOTHERMXPS   /   CAPAROL   /   CEMROM   /   CERESIT   /   CHINA   /   DEN BRAVEN   /   DOW   /   DURAZIV   /   ECOSTIR   /   EJOT   /   FABRYO   /   FALCO   /   FAYANS   /   FIBRAN   /   FIER CTC   /   FREESTAR   /   GAMAECO   /   GENERAL MEMBRANE   /   HASIT   /   HEKIM   /   HIRSCH POROZELL   /   ISOMAT   /   ISOVER   /   KNAUF   /   KOELNER   /   KRONOSPAN   /   LEIER   /   MACOFIL   /   MAPEI   /   MASTERPLAST   /   MESTERICA   /   NORGIPS   /   PENOSIL   /   RAVAGO   /   RAVATHERM   /   RIGIPS   /   ROCKWOOL   /   ROMCIM   /   SIKA   /   SINIAT   /   SOCERAM   /   TEKAPUR   /   TERMOFIX   /   THERMOSYSTEM   /   WEBER   /   WIENERBERGER   /   YTONG   /                     

Pereti Rigips

Prin folosirea peretilor de montaj Rigips pot fi obtinute - in comparatie cu sistemele conventionale de realizare a peretilor de compartimentare - avantaje relevante din punctul de vedere al costurilor.

Spatiul liber din interiorul peretilor este ideal pentru amplasarea rationala a diferitelor tipuri de instalatii, iar suprafata instantaneu uscata a peretelui poate fi vopsita, tapetata sau lambrisata fara intarziere.

Sistemele Rigips suporta orice comparatii si din punct de vedere al izolatiei fonice si al rezistentei la foc, iar greutatea peretelui este de numai 25 - 50 kg/m2. Sistemul cel mai folosit este cel cu montanti si structuri de sustinere de metal. Se pot insa folosi si structuri de sustinere din lemn, de exemplu montati de 6X6 cm.

In functie de cerintele fizice si constructive ale constructiei, se pot realiza pereti simpli sau dubli. Calitatile fizice si statice ale peretilor rezulta din conlucrarea structurii de sustinere cu panourile Rigips si cu straturile izolante din interioare din interiorul peretelui. In acest fel rezulta elemente de constructie adaptate la diferite conditii constructive. In cazul unei modificari a functiunii cladirii, peretii de montaj Rigips se pot demonta fara mari eforturi.


realizarea peretilor despartitori

Realizarea peretilor despartitori

Observatii:

In vederea imbunatatirii caracteristicilor peretilor despartitori se recomanda dubla placare. Astfel, se mareSte inaltimea admisa a peretelui, precum Si calitatile de izolare fonica sau rezistenta la foc.

De asemenea, se mareSte capacitatea portanta a peretelui despartitor la suspendarea sarcinilor. Valorile exacte ale calitatilor individuale pot fi consultate in documentatia firmei Rigips.

 • La dubla placare se recomanda folosirea exclusiv a placilor cu latimea de 1 200 mm.
 • Stratul de suport al placarii (primul strat de placa) se fixeaza cu o treime din Suruburi.
 • Rosturile stratului suport se chituiesc doar cu un singur strat de chit de rosturi fara aplicarea benzii de armare.
 • Rosturile verticale dintre placarea inferioara Si superioara trebuie alternate cu 1 profil CW, eventualele rosturi orizontale dintre placarea inferioara Si superioara trebuie sa fie decalate
vezi cum se realizeaza peretii despartitori

Realizarea tocurilor de uSi in peretii despartitori Rigips

Realizarea tocurilor de usi in peretii despartitori Rigips

In acest material poti afla despre:

 • Pregatirea deschiderii pentru tocurile de uSa din lemn
 • Incastrarea tocului de usa din otel
 • Imbinarea peretilor despartitori cu podeaua si plafonul

Pentru amenajarea peretilor despartitori in zona tocului usii trebuie sa se tina cont de urmatorii parametri:

 • inaltimea vizibila a incaperii
 • latimea vizibila a tocului usii
 • greutatea usii
realizarea tocurilor de usi in peretii despartitori Rigips

Imbinarea peretilor despartitori Rigips

Imbinarea peretilor despartitori Rigips

Varianta fara intreruperea placarii

 1. Se aSeaza profilele orizontale UW peste banda de etanSare. Se aSeaza al 2-lea profil UW la minim 15 mm fata de primul profil transversal UW.
 2. Se pozitioneaza profilele CW (montanti) in profilul transversal.
 3. Se introduce placa din gips-carton in spatiul pregatit din partea interioara a coltului, respectiv a cotiturii Si se fixeaza de profilele CW.
 4. Se fixeaza profilul marginal al peretelui de legatura cu Suruburi autofiletante 212 prin placa deja pregatita pentru placare. Apoi, ulterior, dupa introducerea altor profile CW se efectueaza prima placare a peretelui.
 5. Dupa introducerea vatei minerale, eventual a tubulaturii de instalatii, se finalizeaza placarea din partea opusa a peretilor despartitori.
...vezi Imbinarea peretilor despartitori Rigips

Pereti despartitori Rigips la mansarda

Pereti despartitori Rigips la mansarda

Montam peretii despartitori din mansarda dupa placarea suprafetelor orizontale, inclinate Si verticale.

Ancoram profilele periferice UW Si CW ale peretelui despartitor cu ajutorul Suruburilor autofiletante tip 212 cu lungimea 35 mm prin placa din gips-carton din suportul constructiei formate din profile CD sau din Sipci de lemn. Eventual putem ancora profile periferice UW Si CW in placile din gips-carton cu ajutorul ancorelor Molly.

 1. Spatiul inainte de montarea peretelui despartitor.
 2. ASezarea profilelor UW
 3. ASezarea profilelor CW
 4. Placarea peretelui despartitor dintr-o parte
 5. Introducerea vatei minerale
 6. Placarea peretelui despartitor din partea opusa

In locul de imbinare a peretelui despartitor recomandam intreruperea placarii inclinate; vezi detaliu. Astfel intrerupem puntea acustica din placarea peretelui inclinat.

Pereti despartitori Rigips la mansarda

phone icon